Novinky

22.1.2024

Čalantika v roce 2023

Rok 2023 byl pro vzdělávací centrum Čalantika významný především tím, že centrum oslavilo úžasných 10 let od svého vzniku. Děkujeme, že jste s námi v minulém roce byli a pomáhali chudým dětem z Čalantiky na cestě za kvalitním vzděláním a lepšími životními podmínkami. Těšíme se na všechny radosti i výzvy, které nám i dětem přinese rok 2024.
Číst celý článek
29.11.2023

Oslava 10. výročí Čalantiky

Dne 22.11.2023 se uskutečnila očekávaná oslava 10. výročí založení vzdělávacího centra Čalantika. V příjemném prostředí sociální kavárny AdAstra jsme zavzpomínali na uplynulá léta a neodmyslitelné každoroční kampaně. Nechybělo občerstvení, dobrá atmosféra a drobné pozornosti jako poděkování našim dárcům.
Číst celý článek
10.5.2023

Úsměv budoucí lékařky Sinhy

Sinhy je malá osmiletá holčička žijící v bangladéšském slumu Čalantika na okraji hlavního města Dháka. Navzdory těžkým životním podmínkám je odhodlaná vybojovat pro sebe a svou rodinu lepší život. Sní o tom, že se jednou stane lékařkou. Nejen kvůli prestiži, kterou toto povolání přináší, ale protože chce upřímně pomáhat chudým lidem ve své komunitě.
Číst celý článek
28.3.2023

Lujza: Empatie darem nebo prokletím?

Lujza Kučerová je novou koordinátorkou programu Čalantika. Vystudovala mezinárodní sociální a humanitární práci. Je ze Slovenska, zajímá se o psychologii a má specifický smysl pro humor. Pro její schopnosti ji někdy s nadsázkou říkáme Šamanka. V životě se řídí mottem: „Je lepší zapálit jednu malou svíčku než proklínat temnotu.“
Číst celý článek
13.3.2023

Martin Vrbický: cestující kameraman

Martin Vrbický, kameraman a producent, natočil krásný dokument z dobročinné Expedice Ganga 2022. O tom, jak se ke své práci dostal, čím jej Bangladéš zaujal, i jak se naučil usnout v kteroukoli denní či noční dobu se s námi rozdělil v nedávném rozhovoru.
Číst celý článek
20.1.2023

Expedice Ganga byla úspěšná

Zlato pro děti ze slumu Čalantika!  Expedice Ganga je úspěšně u konce, stejně tak i celá dobročinná kampaň. To byla ale jízda nebo spíše plavba! S hrdostí vám představujeme vítězné pořadí všech účastníků: 1. Děti ze slumu Čalantika! 2. Dárci Expedice Ganga! 3. Olympionik Vávra!
Číst celý článek
12.12.2022

Dokument Expedice Ganga v Objektivu ČT1

Expedice Ganga skončila. Vávra ujel víc, než se čekalo navzdory "místnímu kajaku" :-D. Všichni přežili. A navíc vznikl dokument, který prostřednictvím iVysílání přinášíme. Užijte si dechberoucí záběry z míst, kde Evropana ještě neviděli. Poznejte i palčivost z důsledků přelidnění a nezvládnuté správy země.
Číst celý článek
12.10.2022

Expedice Ganga 2022

ADRA organizuje v Bangladéši od 17. do 26. října dobrodružně-dobročinnou  Expedici Ganga 2022 . Olympijský medailista a několikanásobný mistr světa ve vodním slalomu Vavřinec „Vávra“ Hradilek sjede na vypůjčeném místním kajaku kus řeky Gangy. Za jak dlouho zvládne Vávra v tropickém Bangladéši ujet 121 km pro 121 bangladéšských dětí  ze slumu Čalantika? A podaří se nám pro ně společně vybrat cílovou částku 300 tisíc Kč? Na přípravě Expedice spolupracuje tým Čalantiky  a sesterského vzdělávacího programu  BanglaKids
Číst celý článek
7.7.2022

Prázdninová hodina matematiky

  Léto v Čalantice začíná! Děti mají tři týdny letních prázdnin. Naše centrum ale zůstává stále otevřené, a má k tomu dobrý důvod. I teď, když nemusí do školy, se sem děti rády chodí učit a hrát si spolu s kamarády. Tak moc je Čalantika oblíbená! Podívejte se na čerstvé fotky a video z prázdninové hodiny matematiky u páťáků.  
Číst celý článek
28.6.2022

Ibrahim - těžké dětství mě neodradí

Ibrahim je jedenáctiletý kluk, třeťák, který nepochází ze šťastné rodiny. Podlomené zdraví táty Mamuna, zhoršené závislostí na drogách a cigaretách, má negativní vliv na všechny ostatní – Ibrahima, jeho bráchu Yeasina, malou sestřičku i maminku Nasimu. Drsnému dětství navzdory si však Ibrahim jde za svým velkým snem. Jaký sen to je a co ho motivuje nejvíc? Čtěte dál. 
Číst celý článek

Čalantika ADRA

Copyright © 2024 ADRA
Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.