3.1.2019

Výzva 100!

Chcete mít v roce 2019 zdravější tělo, štědřejší srdce a bystřejší hlavu? Naše předsevzetí pro rok 2019 je být šťastný a dělat šťastné i druhé. Každý měsíc proto chceme udělat něco pro sebe a pro ostatní. Zapojte se a řekněte o akci třeba 100 dalším přátel :)

 

Jak se zapojit do Výzvy 100? 

Každý měsíc si stanovíme dílčí cíle, které nám pomohou ke spokojenějšímu bytí tady na zemi. Ve třech oblastech si každý stanovíme vlastní cíl, kterého každý měsíc chceme dosáhnout. Společně se můžeme motivovat v pohybu, doporučovat si pěkné knížky pro sebe nebo naše děti a společně můžeme pomoci druhým lidem. Třeba maminkám ze slumu Čalantika v Bangladéši.


Protože člověk je bytost komplexní, nestačí nám dát si předsevzetí o vysněné postavě, abychom byli šťastní, ale musíme se starat o několik oblastí našeho života. Pro tuto výzvu jsme vybrali tři: 
 

Zdravější tělo

Stanovte si cíl, který je pro vás v daném měsíci reálný a zároveň vás bude motivovat.
Například:

  • uběhnu/ujdu 100 km
  • budu cvičit 100 minut týdně v posilovně, na józe nebo třeba s holkami z Fitfabstrong (www.fitfabstrong.cz)
  • ujedu 100 km na kole či bruslích.


Štědřejší srdce

Pojďme projevit v tomto roce solidaritu s druhými..
Staňte se třeba pravidelným dárcem projektu Čalantika, který pomáhá dětem a jejich rodinám v jednom z nejchudších států na světě - Bangladéši (www.calantika.cz). Pokud se najde aspoň 100 nových pravidelných dárců, co podpoří vzdělávací projekt Čalantika 100 Kč měsíčně, můžeme otevřít v centru nové kurzy pro maminky, které nemají dodělanou ani základní školu, protože byly provdány mladé. Kurzy jim pomohou získat lepší pracovní příležitosti. 

Nebo podpořte jinou organizaci, která podle vás pomáhá dělat svět lepším místem pro život. Nebo prostě pomáhejte sami lidem kolem sebe. Rodičům, prarodičům, paní na ulici, či jako dobrovolník :) Dobré skutky potěší nejenom druhé, ale u srdce zahřejí i vás.
 

Bystřejší hlava

V dnešním světě vyspělých technologií a různých možností nám občas běží hlava kolem. Zkusme se občas trochu zastavit.
Například:

  • přečtu 100 stránek knížky sobě nebo dětem
  • najdu si 100 minut v měsíci na odpočinek (5 minut denně meditovat, udělat si pozdrav slunci nebo se modlit, jak je libo)
  • budu cvičit 2x týdně jógu
  • procvičím si šachy 100 minut měsíčně :)

 

Kdy jindy začít s výzvou než teď na začátku nového roku!

 

Pro zájemce, které tento nápad nachl stejně jako nás, jsme vytvořili jednoduchý plán, jak svých cílů dosahovat! Prázdný plánek najdete jako obrázek na konci tohoto článku. V případě zájmu o word nebo pdf dokument nás, prosím, kontaktujte na emailu calantika@adra.cz.

Abychom snadno viděli, zda se ke svému cíli blížíme a jak se nám to daří, jsme vytvořili ještě jeden, podrobnější plánek. Naše koordinátorka Míša už má jasný plán, jak výzvy dosáhnout. Můžete se od ní inspirovat:

Tak co, přidáte se? Pokud máte rádi sociální sítě, na facebooku se můžete přidat ke skupině Výzva 100 a nechat se druhými inspirovat nebo naopak sdílet své vlastní úspěchy.

 

Přejeme Vám hodně štěstí v dosahování Vašich cílů.

 

Zdravější, štědřejší a bystřejší nový rok přeje
Čalantika a ADRAtým


zpět na aktuality


> <

Čalantika ADRA

Copyright © 2024 ADRA
Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.