19.11.2019

Shilpi se chce stát doktorkou a pomáhat chudým lidem

Shilpi začala docházet do vzdělávacího centra Čalantika v 6 letech. Nyní jí je 11 a chodí do 4. třídy. Pochází z těch nejchudších poměrů. Oba její rodiče jsou negramotní a jsou nuceni si obstarávat prostředky na skrovné živobytí žebráním nebo nekvalifikovanými pracemi. Shilpi by moc ráda tuto situaci v budoucnu změnila. Chtěla by se stát doktorkou a pomáhat těm, kteří si kvůli své chudobě lékařskou péči nemohou dovolit. Ráda by se také i se svou rodinou přestěhovala ze slumu do důstojnějších poměrů, do domu s postelí a ledničkou.

Kvůli špatným životním podmínkám byla rodina Shilpi nucena opustit svůj původní domov na jihu země a přestěhovat se do hlavního města. Potkal je však osud jako spousty jiných Bangladéšanů s minimálním nebo žádným vzděláním: v malých a špatně vybavených příbytcích pobývali v různých dháckých slumech a odkázáni byli dlouho pouze na milodary od jiných lidí. Maminka Shilpi je navíc nemocná a má problémy s nohou. Léky jsou ale moc drahé.

Navzdory nepříznivým poměrům je Shilpi usměvavá, milá a velmi nápomocná. Pomáhá svým rodičům v domácnosti a v centru si ráda hraje s ostatními dětmi. Její oblíbenou hračkou je panenka.

Shilpi do centra dochází čtvrtým rokem a dělá obrovské pokroky. Do centra chodí pravidelně a jejím oblíbeným předmětem je angličtina. Je vždy připravená, usměvavá, její školní uniforma je čistá a mezi učiteli i spolužáky je velmi oblíbená.

Podívejte se na krátké video ze života Shilpi a seznamte se více s jejím příběhem.

 

Chcete pomoci školákům jako je Sanjida? Průměrné náklady na podporu studia bangladéšských školáků v Čalantice činí měsíčně 600 Kč. Pomoci můžete ale také přispěním na nákup uniforem, školních pomůcek, nebo teplých obědů. 


zpět na aktuality


> <

Čalantika ADRA

Copyright © 2024 ADRA
Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.