29.11.2023

Oslava 10. výročí Čalantiky

Dne 22.11.2023 se uskutečnila očekávaná oslava 10. výročí založení vzdělávacího centra Čalantika. V příjemném prostředí sociální kavárny AdAstra jsme zavzpomínali na uplynulá léta a neodmyslitelné každoroční kampaně. Nechybělo občerstvení, dobrá atmosféra a drobné pozornosti jako poděkování našim dárcům.

Programem večera nás provázela sympatická a nápaditá moderátorka Ema Klementová, která celému vyprávění dala nejen hlavu a patu, ale i příjemnou uvolněnou atmosféru. Časovou mapou deseti let nás provedli také ředitel ADRA ČR Radomír Špinka a manažer zahraničních projektů v Bangladéši Kamil Kreutziger. Jejich povídání bylo bohaté na osobní zážitky a vzpomínky na začátky centra, ale i na jeho současné fungování a všechny výzvy i úspěchy, které jsou s tím spojené.

A co všechno už rozvojový projekt na podporu vzdělávání dětí ve slumu Čalantika zažil?

AdAstra je sociální podnik, což znamená, že zaměstnává osoby s jistým znevýhodněním. Kavárna v současné době zaměstnává celkem 36 lidí s handicapem, kteří pracují jako pomocná síla v kuchyni, za barem a jako pomocná obsluha. Díky přátelskému a šikovnému personálu jsme se na této akci cítili opravdu vítaně a příjemně. Děkujeme AdAstra!

Na závěr programu jsme promítli vzkaz přímo z Čalantiky od našich kolegů i od samotných dětí a jejich rodičů. Můžete se na něj podívat i vy na tomhle odkazu.

Krásným závěrečným bodem bylo poděkování. Jsme velmi vděční všem dárcům za jejich trvalou podporu, bez vás by to všechno prostě nebylo možné.

Velké poděkování patří také našemu největšímu firemnímu dárci, společnosti MALFINI, která již 5 let podporuje nejen vzdělávání a potřeby dětí v centru, ale také externí studenty, kteří dále pokračují ve studiu.

Děkujeme!

Marie Logrová, PR manažerka Malfini

Zbytek večera se nesl ve znamení diskusí a rozhovorů, samozřejmě u dobrého jídla a pití. A pro dárce byly přichystány jako velké poděkování drobné dárky včetně knihy “My, děti slumu”.


zpět na aktuality


> <

Čalantika ADRA

Copyright © 2024 ADRA
Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.