10.1.2022

Kouzlení úsměvů se podařilo!

Letošní Vánoce jsme společně kouzlili úsměvy na tvářích 80 dětí z Čalantiky. Na spravení dětských zoubků bylo potřeba celkem 75 000 Kč. Téměř celou částku se podařilo vybrat a do Bangladéše tak putuje 72 900 Kč. Jak zákroky probíhají? A bojí se děti zubaře?

S čím bylo potřeba pomoci?

V říjnu 2021 došlo v rámci pravidelných zdravotních prohlídek i na ty zubní. Doktoři z ADC (Adventist Dental Clinic) prohlédli všech 80 dětí. Bohužel zjistili, že tady již pravidelné čištění zubů nepomůže a jsou nutné další zákroky. Dvě třetiny dětí potřebovalo zubní výplň nebo zub vytrhnout. Celkově lékaři vyčíslili náklady na 75 000 Kč, což rodiny dětí ze slumu bohužel nejsou schopné zaplatit. 


Zubní prohlídka v říjnu. 

A jak to dopadlo?

Díky Vaší podpoře se o Vánocích vybralo na dětské zoubky 72 900 Kč. Tato částka putovala do Bangladéše a nyní už jsou zubařské zákroky v plném proudu. Děti byly zpočátku z prostředí kliniky vykulené, doktoři jim ale všechno vysvětlili a pak už se nebylo čeho bát. Někteří si dokonce udrželi úsměv i přímo na zubařském křesle. 

Posíláme velké poděkování všem, kteří se s námi do pomoci zapojili. Kouzlení úsměvů se letos vydařilo. Před námi stojí nový rok 2022. Ať už přinese cokoli přejeme nám všem, ať se nám úsměv objevuje na tváři co nejčaštěji.


Děkujeme za podporu!

 


zpět na aktuality

Čalantika ADRA

Copyright © 2024 ADRA
Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.