28.10.2021

Fotoreportáž: Děti z Čalantiky vyrazily na výlet!

106 dětí ze slumového vzdělávacího centra Čalantika vyrazilo minulou středu na výlet do zábavního parku DNCC Wonderland. Před odjezdem bylo ve vzduchu cítit veliké nadšení, pro mladší děti to byl první výlet mimo slum v životě. A navíc děti právě oblékly krásné, zbrusu nové uniformy! Podívejte se na fotoreportáž. 

Jak jsme si to užili? 

Atrakcí pro děti byla už samotná jízda autobusem, kdy se předháněly, který autobus dorazí do cíle první. A i na písničky došlo. V parku potom každý vyfasoval lístky na atrakce, a jde se na to! Houpeme se na pirátské lodi, jezdíme vláčkem, nebo vystoupáme nahoru na sedačce s paraplíčkem, abychom se mohli na Dháku podívat trochu z výšky. Děti byly nadšené úplně ze všeho. Potom došlo i na další hry jako badminton, skákání přes švihadlo nebo fotbal, u kterého nemohli chybět ani Martin a Matouš z firmy Malfini, jež exkurzi sponzorovala.

Když se děti v parku dostatečně vyřádily, vyrazili jsme na oběd do restaurace City Garden. Děti z toho byly trochu vykulené, do restaurace se ještě mnohokrát nedostaly. Na dnešním menu je tradičně rýže, vajíčko ale i kuřecí maso. Mňam, zůstaly jenom kostičky. S plným břichem pak jedeme zpátky za maminkami, které už se těší na vyprávění zážitků. Rodiče dětí ze slumu tvrdě pracují, aby zabezpečili rodině alespoň základní potřeby. Na výlety tak peníze nezbývají. Proto jsme vděční za tento den, který přinesl dětem mnoho radosti.

Ještě naposledy zamávat mamince a můžem jet:)


Tak na co půjdeme první? 


Houpání na pirátské lodi je asi adrenalinovější než vypadá. 


Selfíčka nám jdou. Stejně jako badminton, fotbal a volejbal. Sportovní talent tady dětem nechybí. 


Ahoooj! Tak příští rok zas :)

 


 

 


zpět na aktuality

Čalantika ADRA

Copyright © 2024 ADRA
Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.