20.1.2023

Expedice Ganga byla úspěšná

Zlato pro děti ze slumu Čalantika! 

Expedice Ganga je úspěšně u konce, stejně tak i celá dobročinná kampaň. To byla ale jízda nebo spíše plavba!

S hrdostí vám představujeme vítězné pořadí všech účastníků:

1. Děti ze slumu Čalantika!

2. Dárci Expedice Ganga!

3. Olympionik Vávra!

Takové je pořadí vítězů v cíli Expedice Ganga 2022. A jako má Ganga mnoho říční ramen a potůčků, tak i dětem z Čalantiky „přitekly“ finanční prostředky nejen přes výzvu na Darujme.cz, ale i přímo na bankovní účet ADRA. Celkový součet k 31.12. je 302 093 Kč!

Z Gangy na filmové plátno

Premiéra Expedici Ganga proběhla 25.11.2022 v přívětivém prostředí Kayak Beach Baru. Atmosféra v sále byla plná emocí, silných dojmů, ale také dobrodružství. Vávrová výzva se zaručeně zapsala do historie humanitární organizace ADRA a pomoci dětem ze slumu Čalantika. A podle nadšených tváří diváků a trefních dotazů, se zapsala rovněž do našich srdcí.

Jaké byly dojmy a pocity?

„Líbila se mi uvolněná přátelská atmosféra a ocenila jsem zvídavost účastníků, která vedla k velmi milé a živé diskusi.“ (Katka)

„V závěru dokumentu mi vyhrkly slzy. Uvědomil jsem si, že toto všechno jsme udělali pro chudé děti ze slumu Čalantika, že to má smysl.“ (Kamil)

„Velmi silný a emotivní zážitek, ale zejména dobrý pocit z dobře odvedené a smysluplné práce." (Klára)

Atmosféru celého setkání dotvářely vůně a fantastické pokrmy z bangladéšské kuchyně a restaurace Hurry Curry. Po podnětné a živé diskusi bylo vyvrcholením programu závěrečné losování tomboly se jmény dárců, kteří vyhráli hodnotné ceny, například trénink s olympijským medailistou Vávrou, fotoknihu My děti, slumu nebo Vávrou podepsané fotografie z Expedice Ganga.

Největší radost však máme z dětí ze vzdělávacího centra Čalantika a jejich nadšeného odhodlání studovat. A to je možné především díky vám, našim milým podporovatelům! 

Děkujeme! 

Za všechny bangladéšské děti ze slumu Čalantika děkujeme kajakáři Vávrovi Hradilkovi, kameramanu Martinu Vrbickému a celé Expedici Ganga. 

Zvláštní poděkování patří našim partnerům MALFINI, a. s., Fullface Productions, FotoŠkoda, Hurry Curry a Powerprint.

A samozřejmě moc a moc děkujeme našim dárcům. Bez vás by to prostě nešlo!


zpět na aktuality

Čalantika ADRA

Copyright © 2024 ADRA
Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.