21.11.2019

Děti z Čalantiky vyrazily na exkurzi do botanické zahrady

Každý rok se děti z Čalantiky účastní vzdělávacího výletu. Letos vyrazily do Národní botanické zahrady, kde strávily celý den poznáváním rozmanitých druhů stromů a květin. Na děti zde také čekal společný oběd a ve volném čase hrály různé hry.

 

Národní botanická zahrada se nachází v Dháce, hlavním městě Bangladéše. Je oblíbeným cílem pro turisty, rodiny s dětmi i botaniky. Děti z Čalantiky, které navštěvují naše vzdělávací centrum, sem vyrazily spolu se svými paní učitelkami a výletu se tentokrát účastnilo i šest maminek. Autobusem se ráno všichni dopravily z Čalantiky do botanické zahrady a protože bylo krásné počasí, strávily zde takřka celý den.

Děti se seznámily s velkým množstvím stromů a květin a prohloubily své znalosti v oblasti přírodovědy. Na děti také čekal společný oběd, na kterém si pochutnaly přímo v krásných zahradách mezi stromy. Den si nakonec zpestřily různými sportovními hrami.

Výlet si děti moc užily a budou na něj dlouho vzpomínat. Vzdělávací exkurze jsou nedílnou a důležitou součástí vzdělávacího projektu v Čalantice. Jedině tak se mohou chudé děti podívat za horizont slumu, ve kterém žijí, spatřit nové věci a rozšířit své obzory.

Chcete pomoci školákům v Čalantice? Průměrné náklady na podporu studia činí měsíčně 600 Kč. Pomoci můžete ale také přispěním na nákup uniforem, školních pomůcek, nebo teplých obědů. 

 


zpět na aktuality


> <

Čalantika ADRA

Copyright © 2024 ADRA
Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.