7.9.2019

Darcovská výzva pro Čalantiku? Gabča vyzvala své přátelé ke příležitosti svých naroznenin

Možná jste si už všimli, že server Darujme.cz umožňuje komukoliv vytvořit výzvu na podporu různých neziskových projektů u nás, i ve světě. Gabča Horníčková má dnes narozeniny a zrovna také zažívá životní dobrodružství, protože sama přechází celé Pyrenejské pohoří. Protože vzdělávání je pro ni jedna z největších hodnot, která může posunout tyhle regiony na zcela jinou soběstačnou úroveň, založila výzvu GabČa pro Čalantiku.

Gabča je cestovatelka, skautka a především úspěšná zpěvačka skupin Abba revival a Nenadarmo, která se svá úspěšně zakončená studia rozhodla oslavit životní cestou. Přechází sama celé Pyrenejské pohoří, což je asi 900km nádhernými horami. Protože je nyní v půlce své trasy a má před sebou ještě skoro 3 týdny cesty, její narozeniny ji daly ideální podnět k tomu, aby vyzvala své kamarády a známé, aby ji nekupovali dary. Pokud ji ale chtějí podpořit, ať spolu s ní pomohou vzdělávacímu centru Čalantika.

Gabča píše: "Rok se s rokem sešel a já jsem zase přesně o rok moudřejší. Navíc mám na kontě už cca 500km pyrenejského hiku a rozhodla jsem se tyhle dvě věci oslavit něčím speciálním - dobročinnou sbírkou. Bude to trošku delší, ale mám pocit, že je důležité vysvětlit, jak mě to napadlo a o co jde:

  • V zahraničí jsou charitativní běhy, dálkové cesty na kole či pěšky docela běžné, ale v ČR tolik ne. Měla jsem na začátku hiku strach něco podpořit, kdybych si třeba hned na 2 km zlomila nohu nebo tak něco takže do toho jdu až teď.
  • Víc jak polovina hiku se sešla s mýma narozkama, tak mi přijde super to takhle spojit - kdo chce tak může přispět na projekt Čalantika a zároveň mi tím dá dárek a podpoří moje hikování.
  • Za projekt Čalantika v rámci neziskovky Adra se můžu zaručit, protože tam pracuje moje kamarádka a vše mi dost vysvětlila. Zajišťují vzdělání, což je pro mě jedna z největších hodnot, která může posunout tyhle regiony na zcela jinou soběstačnou úroveň.
  • Další mé spojení s Adrou je v rámci projektu Banglakids, kde mám s dalšími přáteli adoptovaného bangladéšana Limonka. Vím, že dost lidí o adopci uvažuje, ale ještě ji nezrealizovaly, tak tohle může být první krok.

 

Všechny informace ohledně příspěvku, na co konkrétně se peníze používají, co je projekt Čalantika a proč se vyplatí jej podpořit naleznete ve výzvě. Výzva bude otevřená od mých narozenin 7.9 až do konce hiku (cca 28.9), tedy tři týdny. Takže kdo má chuť něco dobrého podpořit a třeba si i rozšířit znalosti v rámci neziskového sektoru, můžete přispět - nebo dát jen srdíčko, aby šel příspěvek vidět. Darováním uděláte radost sobě, mně a hooodně dětem. Děkuju!"

Gabča přechází pyrenejský poloostrov

Za sebou už má 500 kilometrů

 

Založit dárcovskou výzvu můžete i vy. Krásný návod najdete na stránkách Adry.


zpět na aktuality

Čalantika ADRA

Copyright © 2024 ADRA
Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.