11.7.2019

Centrum Čalantika je od června na nové adrese

Centrum Čalantika najdete od června na nové adrese. Děti přestěhováním centra získaly nově zrekonstruované a vymalované třídy, nová je i kuchyňka, záchod a kancelář vedoucí centra a paní učitelek.

Centrum bylo v podnájmu domu, jehož majitel se rozhodl celý dům rekonstruovat. Pro centrum Čalantika to znamenalo přesunout všechny třídy jinam. Podmínkou však byla blízkost prostor ke slumu Čalantika, aby děti nemusely chodit samy daleko. Kolegové z Adry Bangladéš nemuseli hledat dlouho.

Jenom o ulici vedle našli  ideální prostory. Cena pronájmu zůstala stejná, stejně jako počet místností - tři třídy, kuchyňka, hala, kancelář a toalety. Co do velikosti jsou sice některé místnosti trochu menší než předtím, na druhou stranu vše je krásně vymalováno, nová podlaha, obložení v kuchyni a na toaletách. Děti se tak můžou těšit z krásných a příjemných prostor. 

 

Stěhování výuku nenarušilo, vše se zvládlo během jednoho dne. Třídy v centru Čalantika jsou velice skromé, protože se děti učí v sedě na zemi. Drobné vybavení tak představovala hlavně nábytek kanceláře a kuchyně. Kromě zaměstnanců centra se stěhováním pomáhalo 6 silných mužů a 2 elektrikáři. Pomocníci vše naložili na rikšu, které stačilo udělat jen pár krátkých cest tam a zpět.

 

Nové prostory působí nejenom útuplněji, ale jsou také mnohem světlejší. Takže i když stěhování přišlo velmi neplánovaně, jsme rádi, že je to změna k lepšímu.

Na více fotek ze stěhování centra se můžete podívat níže do fotogalerie.


zpět na aktuality


> <

Čalantika ADRA

Copyright © 2024 ADRA
Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.