7.6.2019

Blogerka Weef poprvé představila film o dětech z Banglaéše - BanglaKIDS

Veronika Šubrtová (na sociálních sítích Weef) odprezentovala 5. 6. poprvé svůj první krátký dokumentární film, který se zaměřuje na důležitost vzdělávání dětí, konkrétně v Bangladéši. Premiéry filmu se účastnilo 75 diváků a dalších 250 sledovalo film online. Výtěžek z premiérního představení filmu byl téměř 114 000 Kč a celý půjde na podporu projektu Čalantika, který se právě vzděláváním nejchudších dětí v Bangladéši zabývá.

Ve středu 5. 6. se uskutečnila premiéra filmu BanglaKIDS, který sama natočila, sestříhala a připravila námět a scénář travel blogerka Veronika Šubrtová, známá jako Weef. Weef letos přijala pozvání od Adry navštívit Bangladéš spolu s pracovníky a podívat se tak na fungování projektů Čalantika a BanglaKids. Weef se ze svých zážitků v Bangladéši rozhodla vytvořit film o tamních dětech, které často žijí ve velmi chudých podmínkách, jejich rodiče jim nemohou platit vzdělání, nebo dokonce místo školy pracují. Její osvětová činnost a propagace důležitosti vzdělání je pro děti v Bangladéši a pro práci Adry nesmírnou radostí.

Foto by Markéta Mandíková (travel_with_blondie)

Weef se rozhodla premiéru uspořádat charitativně. Z koupí vstupenek, odkazu na shlédnutí filmu online, nebo z partnerství filmu tak lidé přímo věnovali své finanční dary na projekt Čalantika, což je vzdělávací centrum pro děti z chudinského slumu v Dháce. Generálním partnerem filmu se tak stala tradiční česká značka ROMO - prodej domácích spotřebičů. Dalšími hlavními partnery byly Kaktus, Sony, Instax a Letuška. Sponzory se dále staly: Loudavým krokem, Happy sport a TRIBE.xyz. Parnterem se rovněž stal Prostor39, kde se premiéra konala. 

Akce se účastnilo 75 lidí a dalších 250 mohlo film sledovat online. Po samotné premiéře byl prostor pro diskuzi, kde jsme třeba vysvětlili, co všechno se děti ve škole učí, jak funguje financování takového projektu z Česka, nebo jak často do Bangladéše jezdíme na monitorovací cesty.

Plní dojmů a emocí jsme premiéru zakončili přípitkem, občerstvením a krásnými rozhovory.

 

Foto by Markéta Mandíková (travel_with_blondie)

 

Ohlasy na film Veroniky byli velmi pozitivní a bylo vidět, že předčili její očekávání. Lidé ji obdivovali za samostatnou práci při zpracování filmu, kvalitu provedení. Veronice se velmi povedlo citlivě podat téma chudoby lidí v Bangladéši a úspěšně vyzvihla důležitost vzdělávání dětí, aby se mohli z bludného kruhu chudoby sami dostat. Účastníci odcházeli z premiéry plní emocí.

   

Verča byla dlouhým podleskem opravdu dojatá

Foto by Markéta Mandíková (travel_with_blondie)

 

Pokud jste film ještě neviděli, těšit se na něj můžete od 16. 6., kdy bude zveřejněn pro všechny na youtube kanále Weef. Pokud Vás film chytne za srdce a budete se chtít s Verčou podílet na další pomoci dětem ze slumu, můžete přispívat dál na serveru Darujme přímo pod projektem Weef.

 


zpět na aktuality

Čalantika ADRA

Copyright © 2024 ADRA
Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.