29.10.2018

Výtěžek letošního ADRAběhu byl předán centru Čalantika

V neděli 23. 9. se uskutečnil další ADRAběh v Letenských sadech v Praze. Díky sportovním i gurmánským výkonům běžců a návštěvníků se podařilo vybrat téměř 70 000 Kč, které poputují z Prahy přímo do slumu Čalantika. Tento příspěvek pokryje přibližně 10ti dětem z nejchudších bangladéšských rodin studium na základní škole a teplé jídlo na celý jeden rok.  

V brzkých ranních hodinách, v neděli 23. září, se skupina organizátorů a dobrovolníků letošního ADRAběhu sešla na pískové ploše Letenských sadů v Praze, kde se po chvíli objevilo ADRAměstečko.

Stany s registrací, občerstvením, pódium a infostan o projektu Čalantika i o Adře zaplnily prostor před startovní bránou, kterou v půl jedenácté vyrazil hlavní závod na 10 km a 5km a štafety, po tom co jej slavnostně zahájil ředitel Adry, Radek Špinka.

Letos poprvé si kromě běhu mohli účastníci zazávodit i v jízdě na koloběžkách Yedoo v kategoriích dospělí a děti. Pátý ročník ADRAběhu tak navázal na projekt dobrodruha Marka Jelínka, který se vydal na své koloběžce – dobroběžce po Asii, aby podpořil bangladéšské děti v cestě za vzděláním.

Kromě samotného závodu si mohli účastníci zahrát discgolf se společností Ultimo, odpočinout si v relaxační hamakové zóně od La Siesty nebo shlédnout swingové taneční vystoupení klubu Fuego Říčany. Speciálně pro ADRAběh bylo připraveno také autentické bangladéšské občerstvení od Karivanu a skvělá káva od TUKAFE.

Díky sportovním i gurmánským výkonům běžců i návštěvníků se podařilo vybrat téměř 70 000 Kč, které poputují z Prahy přímo do slumu Čalantika. Tento příspěvek pokryje přibližně 10ti dětem z nejchudších bangladéšských rodin studium na základní škole a teplé jídlo na celý jeden rok.  

„Velmi mě potěšilo, že za námi i přes nepřízeň počasí dorazilo tolik lidí, kteří v neděli ráno nedali přednost teplé peřině a rozhodli se s námi z Letné podpořit děti z Čalantiky. Myslím, že na akci byla moc příjemná atmosféra. Jsem ráda, že se kolem Adry vytvořila komunita tak skvělých lidí, kterým záleží na pomoci druhým lidem,“ uzavřela organizátorka závodu Anežka Doležalová.

 

Výběr fotografií z akce od fotografa Jakuba Nahodila si můžete prohlédnout na Facebooku ADRAběhu.

Výsledky závodu naleznete zde.

Děkujeme sponzorům níže za podporu akce.


zpět na aktuality

Čalantika ADRA

Copyright © 2024 ADRA
Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.