2.6.2020

Rodina malé Fatimy ztratila v požáru vše. Pandemie koronaviru je nyní uvěznila v bezvýchodné situaci

Požár připravil rodinu malé Fatimy o vše. O střechu nad hlavou i veškerý majetek. Rodina nyní přežívá na střeše domu patřící rodině, u které vypomáhala maminka Fatimy v domácnosti. Otec také nemůže chodit do zaměstnání kvůli přísným vládním opatřením, které se pokouší zamezit šíření koronaviru a zakazují proto lidem vycházet z domova. Rodina nemá za co koupit jídlo. Občas nějakou rýži nebo zeleninu pošlou příbuzní z venkova. Na rodinu dopadá tíživá finanční tíseň, hlad a stres.

 

Snažíme se nešťastným rodinám v Čalantice pomoci. Pořádáme proto mimořádnou sbírku, jejíž vítěžek bude použit na nákup jídla a základních hygienických potřeb. Přispět můžete ZDE.

Fatimě je jedenáct let a chodí do čtvrté třídy. Žije se svým tatínkem, maminkou a mladším bráškou. Tatínek pracuje jako námezdný dělník na stavbách. Je to velmi náročná práce, špatně placená a nestálá. Maminka vypomáhala v domácnosti bohatších lidí. Když přišlo nařízení od bangladéšské vlády, že nikdo nesmí vycházet, lidé jako rodiče Fatimy přišli o veškerý příjem. Příjmy rodiny byly vždycky malé a sotva stačily na zaplacení nájmu (za skrovné příbytky ve slumu lidé musí platit) a na nákup základních potravin. Mladšímu bráškovi Fatimy před dvěma roky diagnostikovali vážné nádorové onemocnění. Rodiče se snaží o svého syna co nejvíce pečovat, ale je to velmi finančně náročné - v Bangladéši neexistuje bezplatné zdravotnictví a léky jsou pro chudé lidi příliš drahé.

Fatima se svými spolužáky před vzdělávacím centrem.

Děti v Čalantice procházejí nepředstavitelně obtížným obdobím. Nejdříve 54 dětí ztratilo ve velkém požáru ve slumu střechu nad hlavou a prakticky veškerý majetek. Než stačily rodiny obnovit své domy, na Bangladéš udeřil koronavirus a tvrdá vládní opatření. Život se zastavil a lidé zůstali uvězněni v bezvýchodné situaci - bez domova, majetku, potravin a příjmu.

Fatima se svou maminkou.

 

zpět na aktuality


> <

Čalantika ADRA

Copyright © 2024 ADRA
Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.