Novinky

22.1.2024

Čalantika v roce 2023

Rok 2023 byl pro vzdělávací centrum Čalantika významný především tím, že centrum oslavilo úžasných 10 let od svého vzniku. Děkujeme, že jste s námi v minulém roce byli a pomáhali chudým dětem z Čalantiky na cestě za kvalitním vzděláním a lepšími životními podmínkami. Těšíme se na všechny radosti i výzvy, které nám i dětem přinese rok 2024.
Číst celý článek
29.11.2023

Oslava 10. výročí Čalantiky

Dne 22.11.2023 se uskutečnila očekávaná oslava 10. výročí založení vzdělávacího centra Čalantika. V příjemném prostředí sociální kavárny AdAstra jsme zavzpomínali na uplynulá léta a neodmyslitelné každoroční kampaně. Nechybělo občerstvení, dobrá atmosféra a drobné pozornosti jako poděkování našim dárcům.
Číst celý článek
6.10.2023

Budujeme sny: Arifova cesta ze slumu ke vzdělání

Arif: "Centrum změnilo trajektorii mého života. Za svůj úspěch vděčím z velké části příležitostem, které mi poskytlo."  Přečtěte si o Arifově cestě ze slumu až na vysokou školu..
Číst celý článek
15.6.2023

Bristy - budoucí učitelka nebo umělkyně?

Bristy je desetiletá dívka ze slumu Čalantika v Dháce. Je to milé dítko s nadšením pro vzdělání. Ráda si hraje s panenkami a nachází radost v umění, věnuje se hlavně kreslení. Bristy se chce v budoucnu stát učitelkou, k čemuž ji vede touha pomáhat druhým.
Číst celý článek
24.5.2023

S Vávrou na vodě !

Výherci z řad dárců charitativní Expedice Ganga 2022 dostali jedinečnou příležitost a výjimečný zážitek – tréning na kajaku po boku olympijského medailisty Vávry Hradilka. V pondělí 15.5.2023 spolu trénovali na Vltavě v Troji, kde se nachází slalomový kanál. Podívejte se na video , které shrnuje atmosféru a zážitky z celého dne. 
Číst celý článek
10.5.2023

Úsměv budoucí lékařky Sinhy

Sinhy je malá osmiletá holčička žijící v bangladéšském slumu Čalantika na okraji hlavního města Dháka. Navzdory těžkým životním podmínkám je odhodlaná vybojovat pro sebe a svou rodinu lepší život. Sní o tom, že se jednou stane lékařkou. Nejen kvůli prestiži, kterou toto povolání přináší, ale protože chce upřímně pomáhat chudým lidem ve své komunitě.
Číst celý článek
28.3.2023

Lujza: Empatie darem nebo prokletím?

Lujza Kučerová je novou koordinátorkou programu Čalantika. Vystudovala mezinárodní sociální a humanitární práci. Je ze Slovenska, zajímá se o psychologii a má specifický smysl pro humor. Pro její schopnosti ji někdy s nadsázkou říkáme Šamanka. V životě se řídí mottem: „Je lepší zapálit jednu malou svíčku než proklínat temnotu.“
Číst celý článek
13.3.2023

Martin Vrbický: cestující kameraman

Martin Vrbický, kameraman a producent, natočil krásný dokument z dobročinné Expedice Ganga 2022. O tom, jak se ke své práci dostal, čím jej Bangladéš zaujal, i jak se naučil usnout v kteroukoli denní či noční dobu se s námi rozdělil v nedávném rozhovoru.
Číst celý článek
20.2.2023

Z kalendáře Čalantika: rok 2022

Kalendář Čalantiky byl v roce 2022 opět plný vzdělávacích aktivit pro děti i dospělé. Dětem se v mnoha věcech dařilo, ale také se potýkaly s mnoha překážkami, jako byla komplikovaná docházka na začátku roku kvůli Covidu-19 nebo následky ničivého cyklonu Sitrang. Co všechno děti prožily, jaké nové zkušenosti získaly a jak jste je v tom všem podpořili prostřednictvím vzdělávacího centra Čalantika?
Číst celý článek
20.1.2023

Expedice Ganga byla úspěšná

Zlato pro děti ze slumu Čalantika!  Expedice Ganga je úspěšně u konce, stejně tak i celá dobročinná kampaň. To byla ale jízda nebo spíše plavba! S hrdostí vám představujeme vítězné pořadí všech účastníků: 1. Děti ze slumu Čalantika! 2. Dárci Expedice Ganga! 3. Olympionik Vávra!
Číst celý článek

Čalantika ADRA

Copyright © 2024 ADRA
Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.