25.5.2021

Vzdělání pro děti pod křídly firmy Malfini

Odpovědné podnikání s ohledem na lokální komunitu je principem a také klíčovou hodnotou pro Malfini, a.s., jednoho z největších evropských výrobců a distributorů reklamního a pracovního textilu. Firma podporuje a rozvíjí řadu regionů, kde má své obchodní aktivity. V Bangladéši, odkud pochází velká část její textilní produkce, pomáhá dětem ze slumu ke vzdělání.

Již čtvrtým rokem Malfini podporuje vzdělávací centrum Čalantika v bangladéšské Dháce. „Všichni víme, že studium znamená budoucnost. A ta je pro děti  jednoho z nejlidnatějších států světa zvlášť důležitá.  Proto jsme se rozhodli darovat jim budoucnost, možnost rozvíjet svůj talent, dispozice i přirozené vlohy pro budoucí důstojný život,“ vysvětluje spolupráci marketingová ředitelka firmy Martina Weberová.

Co je to Čalantika?

Čalantika je malá školička stojící na okraji stejnojmenného slumu, jenž je domovem nejchudších lidí ve městě. Plechové příbytky stojící na bambusových kůlech nad bažinou plnou odpadků kontrastují s usměvavými tvářemi dětí i odhodláním dospělých poprat se s nepříznivým osudem. Děti vyrůstající v takovém prostředí se těžko zapojují do školní docházky. A právě pro ně je tady organizace ADRA se svými donátory. Díky příspěvku firmy Malfini budou i letos děti po celý rok dostávat teplé obědy, pít čistou vodu a obléknou se do nových uniforem.

Bangladéš pomáhá Bangladéši

V Bangladéši má firma Malfini své obchodní zastoupení s vlastní pobočkou. Zaměstnanci tak mají možnost osobně vzdělávací centrum navštěvovat a často také přinesou dětem něco na přilepšenou. Minulý rok například děti dostaly fleecové mikiny. „Těsně před pandemií jsme pro děti dovezli z Česka kufr plný hraček a psacích potřeb, které pro ně mezi sebou sesbírali naši kolegové,“  dodává Procurement Director firmy Aleksandar Alačkov, který má obchodní vztahy v Asii ve své gesci.  A obchodní vztahy firmy přinesly centru i další významnou pomoc. Malfini inicioval diskuze se svými bangladéšskými dodavateli. Výsledek? „Firmy z asijského kontinentu se zapojily do pomoci dětem v Bangladéši a darovaly vzdělávacímu centru částku v přepočtu téměř milion korun,“ upřesňuje s hrdostí Aleksandar Alačkov.

Vzdělaní lidé, spokojené firmy

Díky stabilní podpoře si děti mohou být jistější možností svého vzdělávání i do budoucna. Vzdělání pro ně znamená získání dobře placené práce a důstojný život. Vzdělanější lidé jsou ale i cenným kapitálem pro místní firmy. Zlepšení životních podmínek jedince jde ruku v ruce s udržitelným podnikáním a ziskem firem. Děkujeme firmě Malfini, že šíří myšlenku tuto společenské odpovědnosti. A to jak v České republice, tak v Bangladéši.

 

Do podpory dětí ve slumu Čalantika se můžete zapojit i Vy! Darovat nůžete buď na účet veřejné sbírky 66888866/0300, var. symbol: 720, nebo přes webový portál darujme.cz.


zpět na aktuality

Čalantika ADRA

Copyright © 2024 ADRA
Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.