6.5.2019

Travel bloggerka Weef podpoří děti z Bangladéše

„Ahoj, tady Weef! Jsem travel bloggerka, cestuju po světě a žiju heslem Míň věcí, víc zážitků. Letos jsem byla v Bangladéši. Tam těch věcí mají opravdu málo. Chudoba zasahuje celé rodiny a hlavně děti. Ze své cesty tvořím krátký film. Výtěžek z premiéry pošleme dětem do chudinského slumu Čalantika v Dháce. Česká ADRA tam má školu pro 92 dětí z nejchudších rodin. Pomůžeme jim?

Letos jsme pozvali travel bloggerku Weef na naši monitorovací cestu do Bangladéše. Nadšeně souhlasila. Chtěli jsme jí nabídnout natočit videa o našich vzdělávacích projektech Čalantika a BanglaKids, které tam česká ADRA podporuje už přes 20 let. Weef se toho chopila s nadšením a dokonce sama navrhla, že natočí hned dokument! Poprvé ho bude moci veřejnost vidět v rámci premiéry 5. 6. 2019 v Praze, v Prostoru39. Pokud chcete i vy vidět film hned v den premiéry, stačí přispět na vzdělávání dětí v bangladéšské Čalantice přes server Darujme.cz a vstupenku dostanete jako odměnu.

Weef po našem boku poznávala Bangladéš od 23. 3. do 8. 4. Kromě návštěvy hlavního města Dháky s námi téměř denně docházela do vzdělávacího centra Čalantika, které se nachází vedle stejnojmenného slumu. Zpovídala místní děti, navštívila jejich rodiny a povídala si i s učiteli Čalantiky. Poznávala ale také město a lidi, prodavače na trzích, děti pracující v cihelnách... Příležitost k cestování dostala i v druhém týdnu, kdy spolu s námi vyrazila do několika internátních a vesnických škol z programu BanglaKids, které leží na západ a severu státu. Zde jsme se seznámili s rodinami z vesnic, s dětmi žijícími u skládky, či se sirotky na internátních školách. Celkový zážitek, který v nás všech samotná návštěva zanechala, umocnil pohled na lány rýžových polí.

Tohle všechno viděla Weef přes kameru a teď to chce předat vám. Chce ve vás, kteří jste v Bangladéši ještě nebyli, vzbudit most empatií a třeba se také zapojit do podpory bangladéšských dětí.  Proto vytváří film, který bude hlavně o dětech z celého Bangladéše. A tak dostal název BanglaKIDS. Film bude později k dispozici online, aby se zprávy o životě lidí v Bangladéši dostaly k co nejvíce lidem. Pokud se vám ale líbí Weef iniciativa, nebo se třeba chcete s námi účastnit slavnostní premiéry filmu, můžete přispět na serveru Darujme finanční podporou. Veškeré peníze věnuje na vzdělávání dětí z Čalantiky. 

 

A kdo je vlastně Weef? 

Verča, Weef, je travel bloggerka a YouTuberka, která žije heslem "Míň věcí, víc zážitků". Poslední tři roky žila v batohu a kufru díky možnostem internetu a trendu digitálního nomádství. Má za cíl probudit v mladých lidech touhu více cestovat, poznávat, stavět na vlastních zkušenostech a chovat se šetrněji k přírodě. Letos se vydala za dobrodružstvím do Bangladéše, kam vyrazila společně s neziskovou organizací ADRA na monitorovací cestu. Během návštěvy měla možnost vidět na vlastní oči život ve slumu, popovídat si s místními, trávit čas s dětmi, kteří dochází do vzdělávacího centra Čalantika nebo s dětmi studujícími díky projektu BanglaKids. To všechno  zdokumentovala a nyní vzniká krátký film, jehož premiéra se uskuteční první týden v červnu.

 


zpět na aktuality


> <

Čalantika ADRA

Copyright © 2024 ADRA
Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.