29.4.2015

Westpoint Music for ČALANTIKA!

Pio koncertujou? Super! Výtěžek z akcí podpoří děti v Bangladéši? Skvělý! A vyzývají lidi ať to zkusí taky.. Tak jdem do toho!!!

Nějak takhle jsme se rozhodli spojit zábavu a pomoc. A charitativní koncert byla jasná volba. Spojili jsme síly a jako hudební organizace Westpoint Music začali zařizovat vše potřebné!

Zpočátku se zdálo, že uspořádat akci tak, jak bychom chtěli - totiž s nulovými náklady - bude dost složité. Kde sehnat interprety, techniku, kdo nám vytiskne plakáty... Ale hned první oslovení Dj´s nás vyvedli z omylu. Nadšení, s jakým všichni přijímaly nabídky na vystoupení či prosby o jakoukoliv jinou pomoc, nás příjemně vyvádělo z míry. Všechno šlo podle našich představ a naše akce začínala dostávat jasné obrysy - 18.dubna, 3 Dj Nexxx, PUNKERS (Marshall & NWS) a MC Spiffo, live rap v podání Non Limit, zvuk by Stodola Sound a perfektní prostor horažďovické vinárny Pod Věží. Pak zbývalo doladit poslední detaily a čekat na den D.

Čekání uteklo jako voda, je 18. dubna a my po celodenních přípravách nervózně sedíme a čekáme - Kolik přijde lidí? Bude je akce bavit? A zajímají někoho osudy bangladéšských dětí? Neměli jsme velká očekávání. První hosté se začali pomalu trousit a k našemu milému překvapení jich bylo stále víc a víc! Všichni si kupovali náramky a placky, taky kelímky na kávu (díky skvělé sušické kavárně Thecoffeehouse!!) a především se zajímali o to, jak celý projekt vznikl a jak funguje. Kolem dvanácté hodiny večer byl klub úplně plný, vystupující i návštěvníci se bavili a my si mohli spokojeně říct, že se akce povedla!

V pondělí přišel nejočekávanější okamžik - rozpečeťování kasiček a počítání jejich obsahu na Městském úřadě. Zkoušeli jsme odhadovat, kolik bychom zhruba mohli vybrat, ale konečná částka nám všem vehnala slzy do očí - 11 840 Kč! To nikdo z nás nečekal.

Na závěr chceme všem mockrát poděkovat - společnosti ADRA (obzvláště paní Cihlářové!) a kapele Pio Squad za možnost, podílet se na tomto úžasném projektu, klukům z Westpoint Music za skvělý hudební program, lidem ze Stodola Sound za technické zázemí, vinárně Pod Věží za poskytnutí prostoru, kavárně Thecoffeehouse za originální sponzorský dar a především všem Vám, kteří jste přišli, podpořili a užili si večer stejně jako my! Ukázali jste, že šumavská srdce jsou na správném místě! Díky!

Za organizátory akce, Tereza Drázdová

 


zpět na aktuality


> <

Čalantika ADRA

Copyright © 2024 ADRA
Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.