14.1.2019

Jóga pro Čalantiku 2018

Kampaně na podporu Čalantiky byly v roce 2018 opravdu pestré. Nejen běžci a dobrodruzi na koloběžce či kole se snažili získat finanční podporu pro děti z Bangladéše, ale také zastánci procítěnějšího pohybu - jógy. Během dvou setkání v Riegrových sadech se ve spolupráci s Yoga Room Prague a jógovými nadšenci vybralo dětem v rámci veřejné sbírky 6 692 Kč.

Jógová setkání proběhla 23. 6. a 24. 7. 2018 v Riegrových sadech na Praze 2. Na obou setkáních se lidé mohli účastnit hned několika různých lekcí, například jóga pro děti, jemná vinjása jóga nebo dynamická aštánga jóga. Akce byla pro širokou veřejnost a vstupné na celou akci bylo dobrovolné. Vybraná částka od příznivců jógy 6 692 Kč odpovídá nákladům na školní tašky pro 70 dětí.

"Jóga a konání dobra jsou jako dvě spojené nádoby," říká Markéta Makovská, iniciátorka charitativní akce a zakladatelka studia Yoga Room Prague na pražských Vinohradech. Markéta zde učí zejména Aštánga jógu. S dynamickou jógou začala již v roce 2004, pro veřejnost učí od roku 2013. Ve svých začátcích si Markéta vyzkoušela snad všechny styly jógy, avšak až s Aštángou se pro ni jóga stala opravdová životní disciplína. Jóga je pro ni nejen cvičení na podložce, ale také životní filozofií a cestou ke šťastnému a vyrovnanému životu. Ve studiu naleznete i další lekce, zejména typu vinjása jóga, při kterých se snoubí pohyb v ásanách s dechem tak, abyste si psychicky odpočinuli od každodenních starostí, ale zároveň intenzivně pocítili účinky jógových pozic a načerpali spoustu nové energie.

Markéta Makovská, iniciátorka charitativní akce a zakladatelka studia Yoga Room Prague 

 

Akce se konala pod záštitou starostky Městské části Prahy 2 Mgr. Jany Černochové a také humanitární organizací Adra, o.p.s.


zpět na aktuality


> <

Čalantika ADRA

Copyright © 2024 ADRA
Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.