29.10.2014

Vyprávíme příběhy z Čalantiky!

V rámci chystané výstavy výtvarných děl žáků základních a středních škol škol Opravdový svět uvede organizace ADRA ve spolupráci s o. s. Storytelling 30. října a 13. listopadu představení Vzdělávání mezi plechy o dvou bangladéšských bratrech a jejich životě v dháckém slumu. Mimo to mají zájemci příležitost slyšet vyprávění 8. listopadu na festivalu Storytellingu.

ADRA, v rámci programu Opravdový svět na školách dlouhodobě navštěvuje základní i střední školy, kde žáky a studenty seznamuje s realitou všedních dnů dětí z nejchudších oblastí světa, pro které je to, co my považujeme za naprosto samozřejmé, často nedostižným snem. V připravené inscenaci Vzdělávání mezi plechy vypráví příběhy konkrétních dětí ze slumu Čalantika, kterým pomáhá ke vzdělání.

Pro zatraktivnění programu navázala ADRA partnerství s vypravěči z občanského sdružení Storytelling, díky čemuž vzniklo již zmiňované představení, které líčí skutečné osudy dvou bratrů Ismaela a Jonnyho a jejich kamarádů ze slumu Čalantika v hlavním městě Bangladéše. Jejich příběh ilustruje nejen drsnou realitu života dětí ve slumu s nutností tvrdě pracovat již od nejútlejšího věku, ale také to, že všechny děti na světě mohou snít o stejných věcech.

Přijďte si vyprávění dětí z Čalantiky poslechnout v jednom z nabízených termínů i vy!

Storytelling je ve zkratce řečeno vyprávění příběhů. Je to specifická divadelní disciplína, která využívá mnoha druhů cvičení, her a především představivosti vypravěčů, kteří jsou zároveň autory a interprety příběhu. 

Čalantika je jméno chudinského slumu v bangladéšské metropoli Dháce a také centra pro vzdělání a volný čas, které poskytuje základní vzdělání dětem z velmi chudých poměrů a podporuje je v tom, aby začaly chodit do školy a své vzdělání úspěšně dokončily. 


zpět na aktuality


> <

Čalantika ADRA

Copyright © 2024 ADRA
Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.