30.1.2019

Žaneta Lásková a její cesta k pomoci dětem z Čalantiky

Chtěla, aby její tvorba nebyla jen počmáranou plackou za skříní, ale aby  pomáhala i jiným lidem. Žaneta Lásková se rozhodla podporovat neziskovou organizaci ADRA, konkrétně její projekt Čalantika. Proto na jejích výstavách nikdy nechyběla kasička, kam návštěvníci dobrovolně přispívají na pomoc dětem i jejich rodinám  v chudinských čtvrtích v Bangladéši.

Žaneta Lásková je mladá nadaná umělkyně původem z Telče, ale v současné době ji potkáte hlavně v Praze. Čalantiku podporuje už od roku 2016 a k pomoci se dostala poněkud netypickým způsobem. Během několika let dospívání si prošla těžkým obdobím a lék na svoje problémy hledala na dně prázdných lahví. Pak ale začala zase malovat. Štětce a barvy ji natolik pomohly, že se rozhodla svoji tvorbou pomáhat dál. 

Žaneta už pořádala 4 výstavy svých obrazů, na kterých měla kasičku pro Čalantiku. Celkem se jí podařilo vybrat 15 235 Kč.

Celý její příběh můžete slyšet v následujícím rozhovoru:

V současné době se věnuje více tetování než malování a tak je výstav nyní méně, ale až bude pořádat další, kasička tam prý nebude chybět. 

Jménem koordinačního týmu programu Čalantika Žanetě moc děkujeme! :) 


zpět na aktuality


> <

Čalantika ADRA

Copyright © 2024 ADRA
Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.