23.8.2017

SunDance Park Fest v Jihlavě podpořil děti ze slumu Čalantika

V rámci festivalu, který proběhl na konci července v Jihlavě, se odehrálo hned několik aktivit, jejichž výtěžek byl na podporu bangladéšského vzdělávacího centra věnován. 

Návštěvníci festivalu se mohli zastavit na stánku ADRY, který byl umístěn hned naproti hlavnímu pódiu. Kromě zakoupení charitativního předmětu mohli také přispět do kasičky jakoukoliv částku a zároveň se o naší činnosti dozvědět více. V kasičce se po skončení festivalu sešlo úžasných 8592 Kč. Děkujeme za milá setkání na našem stánku a všem, kteří přispěli.

Součástí doprovodného programu festivalu byla výtvarná dílna přímo v areálu festivalu, kde si návštěvníci mohli vyrobit vlastní originální doplněk. Z  workshopu bylo věnováno 10% výnosu, což činní 872 Kč. Poté si návštěvníci mohli hned opodál zahrát charitativní fotbálek s vědomím, že každý gól pomáhá. Díky tzv. Goodbálku se podařilo získat 1200 Kč.

Diváci festivalu se také mohli rozhodnout nevrátit plastový kelímek se zálohou na baru, ale vhodit ho do kontejneru hned vedle našeho stánku a i tak přispět na vzdělání těch nejmenších v bangladéšském slumu. Díky těm, kteří se tak rozhodli, se vybralo dalších 2450 Kč. 

Zlatým hřebem večera pak byla dražba obrazu hlavní hvězdy festivalu, švédské hiphopové legendy LoopTroop Rockers, která letos slaví, stejně jako organizace ADRA, o.p.s., 25 let od začátku své existence. Skvělá práce nadaného umělce Lukéra se setkala se zaslouženým zájmem. Šťastlivcem, který si jeho obraz může pověsit doma, se stal Petr Šimáček, který ho vydražil za fantastických 7000 Kč. Děkujeme Lukášovi i Petrovi za jejich štědrou podporu.

Po samotném vystoupení kapely LoopTroop na závěr festivalu se všichni sešli na pódiu a vydražený obraz kapela ošperkovala svými autogramy.

Celkový výtěžek z festivalu putující do vzdělávacího centra v Bangladéši se vyšplhal na krásných 20 114 Kč. Za tuto částku můžeme zajistit 10 žákům centra teplé a výživné školní obědy na celý školní rok!

Vzhledem k neočekávaně nízkému počtu návštěvníků jsme se s organizátory dohodli na odstoupení od původní přátelské dohody věnování 10% ze vstupného organizaci ADRA, o.p.s. 


zpět na aktuality


> <

Čalantika ADRA

Copyright © 2024 ADRA
Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.