7.1.2020

Rodičovské schůzky v Čalantice a nový školní rok

V listopadu se v Čalantice konaly rodičovské schůzky. Pravidelné setkávání učitelů s rodiči je důležitou součástí našeho poslání v Bangladéši, kdy poskytujeme nejen vzdělání chudým dětem, ale pracujeme také s jejich rodinami. Maminkám a tatínkům kromě jiného vysvětlujeme důležitost vzdělání pro jejich děti. Pro lepší budoucnost dětí z Čalantiky jsou potřeba nejen učitelé, kteří děti učí, ale také informovaní rodiče, kteří své děti budou ve studiu podporovat.

 

Protože dětem v Bangladéši začíná školní rok v lednu, listopadová schůzka byla ve školním roce 2019 poslední. Pro děti v Bangladéši tak s koncem kalendářního roku přichází také zhodnocení jejich pokroků ve škole.

Rodiče byli na schůzce informováni, jak se daří jejich dětem, jaké pokroky ve školním roce 2019 učinily a jaké jsou cíle a smysl vzdělávání. Učitelé kladli rodičům na srdce, aby své děti podporovali a posílali je do školy pravidelně a dlouhodobě. Byla to také příležitost, kdy rodiče mohli učitelům popsat svou životní a rodinou situaci a seznámit je s problémy a potřebami, kterým čelí. Hodnocena mohla být společně také role vzdělávacího centra v životě rodin a kde je naopak prostor na zlepšení.

Gratulujeme dětem v Čalantice, že úspěšně zvládli školní rok 2019, a do nového roku jim i jejich rodinám přejeme mnoho radosti a chuti učit se novým věcem. Shubho Nabobarsho 2020!

 

Chcete pomoci školákům v Čalantice? Průměrné náklady na podporu studia činí měsíčně 600 Kč. Pomoci můžete ale také přispěním na nákup uniforem, školních pomůcek, nebo teplých obědů. 


zpět na aktuality

Čalantika ADRA

Copyright © 2024 ADRA
Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.