18.8.2019

Požár ve slumu Čalantika zničil střechu nad hlavou 50.000 lidem. Centrum a podporované rodiny zasaženy nebyly.

Milí příznivci. S lítostí Vám oznamujeme, že v oblasti slumu Čalantika byl v noci z pátku na sobotu rozsáhlý požár. Podle serveru BBC bylo zničeno až 15 000 přístřešků, ve kterých odhadem bydlelo až 50 000 lidí. Naši kolegové nás informovali, že požár byl v jiné části slumu, než odkud pochází rodiny z Čalantiky. Centrum ani jeho aktivity tak nebyly narušeny. Nyní zjišťujeme, zda se můžeme my z Česka zapojit do pomoci rodinám, které ztratily střechu nad hlavou.

O požáru informoval server Aktuálně.cz nebo BBC.

Příčina požáru zatím není známá, nicméně podle našich bangladéšských kolegů požáry na takovýhto místech nebývají náhodou. Často se stává, že oblast, kde se nachází slum, by chtěl nějaký developer pro své nové centrum, či pro stavbu paneláků a požár je jedna z rychlých variant, jak si oblast uzmout pro sebe. 

Kam půjdou nyní rodiny, které přišly o svoji provizorní střechu nad hlavou, zatím není jasné. Do Dháky přicházejí nejčastěji z jihu země, kde jsou časté, rozáhlé povodně a voda jim vzala veškerý majetek. V Dháce hledají tak nový start. Lepší život. Protože ale nemají dostatečné vzdělání, jejich platy jsou tak malé, že žijí v provizorních podmínkách plechových slumů.

Proto se právě ve vzdělávacím centru Čalantika snaží o zlepšení úrovně vzdělání nejchudších lidí. Věříme, že jim lepší vzdělání umožní najít lépe placenou práci a zajistit sobě i svým rodinám kvalitnější životní podmínky.


zpět na aktuality

Čalantika ADRA

Copyright © 2024 ADRA
Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.