21.12.2018

Milion korun pro děti z Čalantiky díky firmě ADLER

Děti z Čalantiky dostaly k Vánocům úžasný dárek od firmy ADLER. Ta se stala důležitým partnerem Čalantiky pro tento i příští rok. A nejen to. Oslovila totiž své další dodavatele s výzvou k pomoci a společně získali pro děti ze slumu 1.000.000 Kč.
 

 

 

V Ústí nad Labem dne 21. prosince 2018

Finanční příspěvek ve výši jednoho milionu korun se podařilo společnými silami firmy ADLER a jejich dodavatelů zajistit pro děti ze vzdělávacího centra Čalantika v bangladéšském hlavním městě Dháka.

Jedná se o další krok, který udělala naše společnost v rámci charitativní spolupráce s neziskovou organizací ADRA směrem k projektu pomoci dětem z tamních slumů,“ říká k nastavené spolupráci marketingová ředitelka společnosti ADLER Martina Weberová s tím, že právě vzdělání mladých lidí pomůže zajistit jejich budoucnost.

Už počátkem letošního roku předali zástupci firmy všem 80 dětem z centra Čalantika školní uniformy a pomůcky a společnost jim zafinancovala stravu i školné na celý rok. Podpora se uskutečnila u příležitosti založení bangladéšské pobočky firmy. Následující návštěva zástupců akcionářů a vedení firmy posunula myšlenku pomoci dětem na další úroveň: k podpoře projektu byli osloveni i asijští dodavatelé firmy. „Vzhledem k tomu, že naše společnost ADLER má v dané oblasti silné jméno transparentní firmy, téměř všichni oslovení přislíbili spolupráci. K dnešnímu dni máme s dodavateli podepsaná závazná prohlášení o darování finanční částky v přepočtu 700 tisíc korun. S našimi 300 tisíci tak můžeme ani ne po roce hovořit o podpoře čalantických dětí úžasnou částkou jednoho milionu korun,“ dodává ředitelka nákupu společnosti ADLER Michaela Stehlíková.

Vzájemnou spolupráci pozitivně hodnotí také ředitel ADRA Radomír Špinka. Jak říká, praktická i finanční podpora firmy ADLER je důležitou součástí jejich vlastní práce. „Pro nás je to příklad dobré praxe jak česká firma působící v Bangladéši a nezisková organizace ADRA mohou společně přinášet pozitivní změnu v životech dětí a rodin ve slumech,“ dodává Radomír Špinka.

Společnost ADLER Czech vyrábí v Bangladéši 80 procent své produkce. Je tedy naprosto logické, že charitativní činnost firmy směřuje také do této oblasti. Ať už formou podpory dodavatelů při zřizování čističek odpadních vod nebo právě pomocí bangladéšským dětem, kdy alespoň části z nich chce dopřát vyhlídky na lepší a důstojný život.

Společnost ADLER Czech, a.s. se sídlem v Ústí nad Labem je lídrem na trhu značkového reklamního textilu v České republice a patří mezi přední dodavatele v Evropě, od loňského roku, kdy uvedla na trh značku Rimeck, se řadí také mezi evropské dodavatele pracovních oděvů. Společnost nabízí téměř 300 různých produktů. Charakter obchodního modelu firmy je striktní B2B založený na e-shopu, dostatečných skladových zásobách, rychlé logistice a dokonalých zákaznických službách. Jako přední hráč v daném sortimentu se značkami Malfini, Malfini Premium a Piccolio, který doplňují pracovní oděvy Rimeck a bezpečnostní obuv společnosti Bata Industrials, působí firma v 25 evropských zemích. Spolu s mateřskou organizací ADLER International, a.s. poskytující servis například v informačních technologiích, personální oblasti či správě majetku, má v současné době na 250 zaměstnanců, loňský čistý obrat firmy ADLER Czech dosáhl 997 milionů korun. Moderní, plně automatizovaný sklad v Ostravě disponuje denní kapacitou více než dvacet pět milionů kusů reklamního textilu. Dodávky na klíčové trhy do okolních států jsou realizovány do 24 hodin. Všechny produkty společnosti ADLER podléhají přísným zkušebním testům a nesou světově uznávanou pečeť kvality Oeko-Tex Standard 100.                                                                                

                                                                                                               Více na www.adler.info

Kontakt:

ADLER Czech, a.s.

Marie Logrová, PR manažer

Oblouková 391, Ústí nad Labem 403 40

GSM: 731 452 069, marie.logrova@adler.info

 


zpět na aktuality

Čalantika ADRA

Copyright © 2024 ADRA
Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.