11.4.2018

Cestovatel Marek Jelínek už jede vstříc velkému DOBROdružství!

V sobotu 7. 4. v brzkých ranních hodinách jsme se my, zástupci ADRA, spolu s ředitelem firmy Yedoo, rozloučili na Letišti Václava Havla s cestovatelem Markem Jelínkem. Ten se chystá ujet na své červené koloběžce Yedoo neuvěřitelných 9000 km přes celou Asii. Teď už tedy všichni držíme Markovi palce, ať se expedice vydaří podle plánu a děkujeme, že se rozhodl díky své cestě pomoci získat prostředky na provoz našeho vzdělávacího centra v Bangladéši na celý rok. Jak? Dozvíte se brzy!

 

Je 7:00 a venku jsou ještě znát zbytky ranní mlhy. Ve studeném oparu projíždí od auta ke dveřím nástupní haly Marek Jelínek se svým vozíkem, na kterém je umístěna obrovská krabice. V ní má složenou svou koloběžku a další nezbytné vybavení – foťáky, dron, solární nabíječku a něco málo oblečení. Přes rameno už má jen malou sportovní tašku s pár věcmi na palubu.

Přípravy na celou expedici trvaly několik měsíců. Shánění partnerů, vybavení a koncepce celého charitativního rozměru nebyly vůbec snadné úkoly. Na Markovi je proto vidět kombinace únavy a nevyspání s obrovskou úlevou, že už stojí na letišti před branou k dalšímu velkému dobrodružství. Má za sebou již 9000 km napříč Latinskou Amerikou, ale srovnávat s Asií si zatím netroufá. Reakce lidí, pohostinnost, dopravní podmínky i počasí, to vše se může podstatně lišit. Latinskou Ameriku navíc před tím několikrát navštívil, do Asie jede vůbec poprvé. Tím napínavější celá akce je.

Kromě nás se s Markem loučí také generální manažer Yedoo, pan Dan Pilát, tedy výrobce, který Markovi koloběžku věnoval a celou expedici štědře podpořil. Sám pan Pilát je cestovatel a fanoušek všech dobrodruhů, kteří mají kuráž podnikat odvážné výpravy, především na koloběžkách. Takových už jeho firma podpořila několik, Marek je dalším z ambasadorů jejich firmy a pomůže tak dokázat, co taková koloběžka umí. A tohle navíc není jen tak obyčejná koloběžka, ale Dobroběžka.

U nás v ADŘE zase říkáme, že pomáhat je ADRAnalin, proto jsme i my s Markem na jedné lodi, držíme mu palce a jsme připraveni ho na jeho cestě podporovat. Díky tomu, že u nás v loňském listopadu zaklepal na dveře s tím, že by chtěl své expedici dát nový rozměr a pomoci tak i někomu dalšímu se rozběhla kampaň s názvem Dobroběžka. Marek tak nejen navštíví naše vzdělávací centrum Čalantika a dalších 5 vesnických škol, na kterých čeští dárci díky ADŘE podporují měsíčně stovky žáčků, ale vyhlašuje pro všechny své stávající i budoucí fanoušky Velký závod. Jaký? Dozvíte se brzy!

Videorozhovor s Markem těsně před odletem naleznete zde. 


zpět na aktuality


> <

Čalantika ADRA

Copyright © 2024 ADRA
Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.