5.12.2018

Kniha My, děti slumu získala ocenění

Minulý čtvrtek udělovalo Fórum dárců ceny za fundraising a filantropii. Kniha My, děti slumu získala 2. místo v kategorii Crowdfundingová akce! Cenu převzal ředitel ADRY, Radomír Špinka.

Kniha My, děti slumu vznikla v roce 2017 v návaznosti na návštěvu Fotografa bez talentu v Bangladéši. Nedůstojné podmínky, ve kterých místní děti a lidé žijí, chudoba a překážky, které místním dětem znemožňují dokončit základní vzdělání, jej motivovaly k tomu, podat o tom, co zde zažil, svědectví. Nafotil přes 150 působivých fotografií, které zachycují běžný život ve slumu – v zemi, která má nejvyšší hustotu zalidnění na světě a kde je slumů, podobných těm v Čalantice, přes 5 000. 

V bangladéšském slumu Čalantika dlouhodobě pracuje ADRA Česká republika. Fotograf bez talentu se setkal s místními dětmi a rodinami, které žijí v extrémní chudobě, a rozhodl se jim pomoci. Ve spolupráci s Adrou vznikla kniha My, děti slumu plná fotografií a hlubokých lidských příběhů. 

"Byl jsem v Bangladéši a viděl extrémní chudobu, hrozné podmínky pro život. Také jsem viděl radost z maličkostí, velkou chuť žít a naději. Naději, kterou ale v mnoha případech zabíjí nedostatek možností vzdělání." říká Fotograf bez talentu.

Kniha je rozdělena do 5 kapitol:  Osud - Odvaha - Trpělivost - Excelence - Láska. Najdete v ní: 

  • - 200 stran, 8 kapitol
  • - 150 dech beroucích fotografií s popisky
  • - 10 skutečných příběhů dětí a dospělých z Bangladéše.
  •  - 2 příběhy českých dárců

 

Kniha nejenom informuje o situaci dětí v Bangladéši, ale také pomáhá. Její výtěžek z prodeje knihy jde totiž na chod projektů ADRY, které v Bangladéši fungují, Čalantika - vzdělávací centrum pro děti a maminky z chudinského slumu a Banglakids - adopce bangladéšských dětí na dálku. 

Ocenění od Fóra dárců je velká čest. Moc děkujeme všem, kteří si knihu koupili a pomáhají nám šířit osvětu o situaci v Bangladéši. A jak říka Fotograf bez talentu: "Když podpoříte jedno dítě ze slumu, nezměníte tím svět. Ale změníte celý jeho svět." 

 

Chcete i vy mít knihu My, děti slumu doma?

 


zpět na aktuality


> <

Čalantika ADRA

Copyright © 2024 ADRA
Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.