19.1.2018

Hiphopové pondělky v klubu Fatal s názvem Freestyle Mondays podpoří Čalantiku po celý rok!

V pondělí 22. 1. 2018 začala nová sezóna Freestyle Mondays, tedy pondělky, které dávají prostor rapperům a zpěvákům případně dalším muzikantům, kteří se nebojí improvizovat anebo si chtějí jen tak zajamovat. Patří ale také všem, kteří je chtějí povzbudit nebo si zajít na koncert některého ze známých hip-hopových jmen. Série se letos přestěhovala do nového prostoru – z dejvické Klubovny na Žižkov do klubu Fatal. Ale stejně jako minulý rok tak i letos se večery ponesou v duchu dobrých skutků.

V loňském roce byla zahájena spolupráce s charitativním projektem Whisper´s Magical Children´s Hospital, tedy nemocnicí v africké Ugandě.  Zde se starají o nemocné, opuštěné a strádající děti už od roku 2013 a i díky výtěžku z dvanácti benefičních Freestyle Mondays během roku 2017, tak budou moci pokračovat i v dalším roce. Výtěžek byl věnován nejen ze symbolického vstupného 100 Kč na každou akci, ale také z dražby obrazů, vytvořených velice talentovaným umělcem jménem Lukéro. Ten se ve své tvorbě specializuje se na výtvarné techniky jako je malování tužkou, 3D tužkou, sprejem a dýmem. V současnosti je členem ateliéru Dowis.cz. Autorství jednoho z obrazů mu bude patřit i letos.

Projektem podpořeným stejným způsobem bude letos naše vzdělávací centrum. Novou sezónu odstartují jihlavští Pio Squad, legendární kapela oceněná dvěma žánrovými Anděli ve své kategorii. Těšit se můžete na hity z posledního alba Stromy v bouři stejně jako jejich starší songy. Pio Squad mají k projektu vzdělávacího centra blízko, v minulosti ho sami navštívili, natočili tam videoklip s názvem Čalantika a po návratu spustili kampaň na jeho podporu. Je proto více než příznačné, že sérii benefičních večerů zahájí právě oni. Kromě nich vystoupí také Royal Duckerz, DJ BA2S, DJ DUG a Anatol Svahilec – šampion ve Slam Poetry pro rok 2014. Freestyle bude doprovázen živou kapelou a to ve složení Martin Bouma, Jirka Hes, Matěj Kubíček a Petr Svoboda a o vokál se postará zpěvačka Flowe. Symbolické vstupné 100 Kč zůstává i letos. MC´S a muzikanti mají vstup za polovinu. Večery budou také již tradičně provázet známá moderátorská dvojce Metoděj & Dozer neboli saysomething.cz.

Na jména dalších vystupujících se můžete těšit v průběhu roku. Kromě známých jmen na pódiu se budou letos střídat i umělci, kteří vytvoří obraz do benefiční aukce. Štafetu odstartuje KAER EIGHD a komu ji předá? To se nechejme překvapit. Těšíme se na viděnou každé třetí pondělí v měsíci od 20.00 v klubu Fatal na Rokycanově 29. 

První obraz, který budeme dražit zobrazuje Taniu, které je jedenáct let a chodí do čtvrté třídy. Do projektu je zapojená od roku 2013, kdy jako sedmiletá zahájila předškolní přípravu.


zpět na aktuality


> <

Čalantika ADRA

Copyright © 2024 ADRA
Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.