17.6.2019

Film o dětech z Bangladéše - BanglaKIDS

Od neděle 16. 6. máte možnost vidět film travel blogerky Veroniky Šubrtové alias Weef na jejím youtube kanále. Během prvních tří dnů už má přes 6 tisíc shlédnutí a četné pozitivní reakce diváků. Pojďte se na něj podívat také.

Veronika Šubrtová známá jako Weef s námi navštívila bangladéšské projekty Adry na přelomu března a dubna 2019. Kamerou zachytila život bangladéšských dětí strávený ve škole, kde studují díky projektům Čalantika a BanglaKids, které česká ADRA v Bangladéši zajišťuje více jak 20 let. Děti ale také potkala místo školy na ulici, pracující v cihelně nebo na skládce.

Film má široké veřejnosti přiblížit život lidí v Bangladéši, kteří denně čelí různým problémům: chudoba, život ve slamu, šílené pracovní podmínky, nedostatečně placená práce, dětské sňatky... Většina problémů však pramení z něčeho mnohem zásadnějšího: nevzdělanosti. Proto se Veronika ve filmu zaměřila právě na důležitost vzdělání a snaží lidi přimět k tomu, aby se zamysleli nad tím nekončícím kruhem chudoby. 

A jak se k těmto nelehkým tématům staví sama Weef? "Jsme součástí globální komunity. Nevnímám se jako občan. Jsem člověk. A právě lidskost, laskavost a pochopení, je podle mého to, co svět potřebuje," říká v závěru filmu.

Film je nyní veřejný a plně dostupný všem. Budeme moc rádi, chytne-li Vás za srdce a třeba i přiměje k rozhodnutí podpořit děti z Čalantiky skrze server Darujme.cz.

 


zpět na aktuality


> <

> <

Čalantika ADRA

Copyright © 2024 ADRA
Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.