11.11.2019

Další cyklon Bulbul se přehnal Bangladéšem. Co všechno pravidelné cyklony způsobují?

Bangladéš, jehož velká část se nachází ve výšce do deseti metrů nad mořem, postihují cyklony často. Ničí domy a úrodu stovkám tisíc lidí, kteří se poté často ze zasažené oblasti na jihu země přesídlují do Dháky. Podobnému osudu čelí většina rodin podporovaných centrem Čalantika. 

Podrobnou zprávu ohledně víkendového cyklonu Bulbul v Bangladéši najdete v českých i zahraničních mediích (př. Aktuálně, ČT24Reuters).

Cyklony doprovázené záplavami vezmou rodinám vše a s vidinou lepší budoucnosti jdou do Dháky, kde však bydlí ve slumech, protože lepší místa v jejich cenové dostupnosti zkrátka nejsou.

Věděli jste, že i za plechovou místnost ve slumu platí Bangladéšani nájemné?... Asi 3000 taka, tedy 850 Kč měsíčně. Přitom průměrný výdělek povětšinou negramotných lidí ze slumu je právě kolem 3000 taka. Například ovdovělé matky tak nemají šanci uživit samy rodinu a situace je tak nutí posílat své děti místo do školy do práce.


V Čalantice se snažíme aspoň trochu těmto rodinám pomoci a těm nejpotřebnějším nabízíme vzdělání pro jejich děti místo práce. 


zpět na aktuality

Čalantika ADRA

Copyright © 2024 ADRA
Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.