2.7.2014

Čalantika se představí na festivalu United

Už třetí rok dostala humanitární organizace ADRA příležitost představit své aktivity na multižánrovém křesťanském festivalu United. Letos se přímo stala jedním z partnerů festivalu. Pro mladé návštěvníky festivalu z celé republiky připravuje ADRA interaktivní program, který je zavede aspoň na pár okamžiků do bangladéšských chudinských čtvrtí - slumů. Jak? V centru festivalového dění, na street scéně, budou moci navštívit přístřešek, postavený podle skutečných slumových příbytků v bangladéšské Dháce.

Návštěvníci se dozvědí, jak se ve slumech žije, v jakých podmínkách vyrůstají tamní děti a jak je pro ně vzdělání, díky pokračující podpoře českých dárců, cestou ke kvalitnějšímu dětství i lepší budoucnosti. Také zjistí, jak se mohou aktivně do podpory dětí a rodin z Čalantiky zapojit a co mohou dělat tady v ČR proto, aby se děti na druhé straně zeměkoule měly lépe. Projekt slumového vzdělávacího centra Čalantika je mladý, vznikl teprve před rokem. Na festivalu ho přiblíží například i výstava fotografií, interaktivní aktivity pro mladé či vyprávění příběhů dětí z Čalantiky od vypravěčů – profesionálů z občanského sdružení Storytelling.

Festival UNITED se uskuteční od čtvrtka 21. srpna do soboty 23. srpna 2014. Jeho program zahrnuje koncerty, semináře, workshopy, divadelní představení, promítání filmů, diskuze s vystupujícími a sportovní aktivity.

Akci pořádá Občanské sdružení DEN – Vsetín ve spolupráci s festivalem CampFest a vsetínskými církvemi a sbory. Podrobné informace o festivalu jsou uvedeny na jeho internetových stránkách zde.

Čalantika je název chudinského slumu v bangladéšské metropoli Dháce a také centra pro vzdělání a volný čas, které zřídila organizace ADRA za podpory dárců v roce 2013. Centrum poskytuje základní vzdělání dětem ze slumu a podporuje je v tom, aby začaly chodit do školy a své vzdělání úspěšně dokončily. Centrum vzdělává také rodiče dětí, zlepšuje životní i pracovní podmínky rodin a je oporou celé místní komunitě.


zpět na aktuality

Čalantika ADRA

Copyright © 2024 ADRA
Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.