21.3.2019

BanglaBěž! aneb životní běh novináře Tomáše Poláčka napříč Bangladéšem

První Čech, který přeběhne napříč Bangladéš. A možná první vůbec. Novinář a dobrodruh Tomáš Poláček se rozhodl zapojit se do pomoci dětem z Čalantiky opravdu netypickým způsobem. Ve 35°C poběží 13 dní a jeho cílem je 550km. Tedy každý den maraton! Během chce podpořit vzdělávání dětí v bangladéšském chudinském slumu.

3…2...1.. BanglaBěž!

Ano, čtete správně, BanglaBěž.

 

Bangladéš, jedna z nejchudších zemí světa a místo, kde ADRA pomáhá dětem z chudinského slumu Čalantika v cestě za vzděláním, nezměnila své jméno. Na následující dva týdny si však takto pro sebe pojmenoval své bangladéšské DOBROdružství český novinář a nadšený běžec Tomáš Poláček.

DOBROdruh tělem i duší

Pokud jste o Tomáši Poláčkovi náhodou ještě neslyšeli, dovolte nám jej rychle představit. Tomáš píše pro přední české noviny od roku 2000, tehdy začal v MF Dnes a od roku 2014 píše pro měsíčník Reportér. Je dobrodruh tělem i duší. V roce 2014 dostopoval z Čech až na olympiádu v ruském Soči. A v roce 2017 procestoval stopem Afriku ze Střelkového mysu až na Střelecký ostrov v Praze. O svých cestách píše poutavé články nejen do Reportéra, ale i na svůj facebookový profil. Letos se Tomáš rozhodl pro nové DOBROdružství s Adrou.

Jako nadšený běžec chce od 21. března do 7. dubna přeběhnout Bangladéš od jihu na sever. Celkem 550 kilometrů. Tedy každý den jeden maraton!

Sledujte Tomáše na cestě za dětmi z Čalantiky, čtěte si zajímavé příspěvky a DOBROdružství z cesty a podpořte jeho projekt pomoci bangladéšským školákům na Darujme.cz. Odměnou Vám kromě radosti dětí a dobrého pocitu z pomoci mohou být i zajímavé dárky z Bangladéše nebo přímo setkání či běžecký trénink s Tomášem!

 

 

Takže 3...2...1… BanglaBěž!


zpět na aktuality


> <

Čalantika ADRA

Copyright © 2024 ADRA
Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.