9.12.2018

5 tipů na vánoční dárky, které potěší dvakrát

Kouzelná atmosféra nadcházejících Vánoc se střídá s předvánoční horečkou. Adrenalin v krvi závratně stoupá s krátícím se časem a přibývajícími úkoly… Proč ale nepojmout Vánoce trochu jinak? Místo adrenalinu si doplnit ADRAnalin, sladký pocit z pomoci? Tady máte 5 tipů na dárky pod stromeček, kterými můžete obdarovat své blízké a zároveň pomoci lidem v chudinském bangladéšském slumu Čalantika. 

Tip #1 – Teplé obědy pro děti

Štědrý večer je za dveřmi. Všichni se těšíme na slavnostní hostinu a následné rozbalování dárků.
Letos můžete s teplým jídlem potěšit nejen své blízké doma, ale také děti v bangladéšském chudinském slumu v Dháce. Za příspěvek 200 Kč zajistíme výživné jídlo pro jednoho školáčka z centra Čalantika na měsíc.

 

 

Chci darovat teplé jídlo dětem v Bangladéši

Za váš dar dostanete i originální vánoční certifikát.

Cena: 200 Kč

 

 

 

Tip #2 – Kniha My, děti slumu

Věnujte knihu plnou nádherných barevných i černobílých fotografií od Fotografa bez talentu. Kniha získala v roce 2018 cenu Fóra dárců. Přečíst si v ní můžete 10 autentických příběhů z Bangladéše. Ačkoli jejich hrdinové pochází z drsného prostředí a žijí v nedostatku, jaký si my sami jen těžko umíme představit, je kniha plná příběhů radosti, odvahy, trpělivosti, opravdového přátelství a lásky. Koupí knihy „My, děti slumu“ pomůžete bangladéšským dětem k důstojnějším životním podmínkám.

 

 

Chci koupit knihu

Cena: 400 Kč

 
 
 
 

Tip #3 – Charitativní kalendář Bangladesh 2019

Už máte kalendář na příští rok? 

Tento kalendář vydává a sponzoruje společnost Adler, která v Bangladéši vyrábí svůj reklamní textil. Ve spolupráci Adler a iNETPrint 100% z ceny kalendáře, tzn. 299 Kč za každý kus, půjde přímo na podporu centra Čalantika. Charitativní kalendář Bangladesh 2019, který pokřtila známá módní návrhářka Liběna Rochová, jež při své práci pravidelně sortiment reklamního textilu společnosti ADLER využívá, vznikl ve spolupráci s fotografy Hanou Connor a Filipem Jandourkem. Hlavní město Bangladéše není jen srdeční záležitostí autorů, ale především centrem země, kde vzniká většina produkce textilní firmy ADLER. 

 

 

Chci koupit kalendář

Cena: 299 Kč

 

 

Tip #4 – Vánoční certifikát a sladký pocit z pomoci

Nehodí se Vám ani jeden z tipů? Na webu ADRY můžete pořídit další originální dárky jako třeba slepice pro obyvatele iráckého Mosulu nebo oslíka s vozíkem rodině v Etiopii. Podpoříte tím další projekty ADRY. Za každý dar dostanete pro své blízké originální dárkový certifikát a vy si místo adrenalinu doplníte z pohodlí domova svůj ADRAnalin – sladký pocit z pomoci.

 

 

Chci nadělit dvojtou radost

A dostat vánoční certifikát

 

 

 

Tip #5 – Kniha My, děti války

V návaznosti na projekt „My, děti slumu“, se Fotograf bez talentu rozhodl vypravit se do dalších lokalit, kde ADRA působí: Libanonu a Iráku. V červnu 2018 tak navštívil uprchlické tábory v libanonském Biká či válkou postižená města v Iráku. Mluvil s více než stovkou místních lidí o tom, aby nabídl sondu do poválečného života běžných lidí. S citlivostí jemu vlastní zachycuje na svých snímcích nejen jizvy na duši, které si v sobě místní obyvatelé nesou, ale i jejich vůli přežít a radost z maličkostí, která se z našeho světa hojnosti mnohdy vytrácí.

 

Chci koupit knihu

Cena: 449 Kč

 

 

 

Pokud se Vám líbí, co v centru Čalantika děláme a chcete nás podpořit jen tak, můžete darovat jinou částu jednorázově. Nebo se můžete stát naším pravidelným dárcem a nastavit si trvalý příkaz na podporu.


zpět na aktuality

Čalantika ADRA

Copyright © 2024 ADRA
Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.